Τα νέα μας

«Προσωπική σφραγίδα στον πηλό»

Μία σφραγίδα είναι ένα μικρό φορητό αντικείμενο, κυρίως φτιαγμένο από πέτρα αλλά και από άλλα υλικά, όπως κόκκαλο\ ελεφαντόδοντο, μέταλλο, και διάφορα τεχνικά υλικά. Φέρει εγχάρακτα μοτίβα και είναι γενικά διάτρητη έτσι ώστε να μπορεί να κρεμαστεί.

Οι Σφραγίδες είχαν σημαντικό ρόλο στην  κοινωνία και, ως χρηστικά αντικείμενα, επιτελούσαν τρεις κύριους σκοπούς: Ασφάλιση, σήμανση και εξουσιοδότηση.Μία άλλη α λειτουργία ήταν η χρήση ως προσωπικό κόσμημα. Σε αυτή τους την χρήση, οι σφραγίδες θα μπορούσαν, σε διαφορετικό βαθμό, να έχουν χαρακτήρα φυλαχτού, δείγμα κοινωνικής τάξεως ή απλά να είχαν έναν διακοσμητικό χαρακτήρα.

Η προσωπική σφραγίδα είναι μοναδική, αποτυπώνει τα σχέδια μας, τα αρχικά μας ή το οικόσημα μας. Οι κεραμιστές στο Βύσσινο δημιούργησαν τις μοναδικές σε σχέδια και χρώματα σφραγίδες τους και σας τις παρουσιάζουν.

Ισπανικά-Creative Learning- Μια μικρή αράχνη….

Στόχος μας είναι να δείξουμε στους μαθητές μας πως να μαθαίνουν (learn to learn) και πως να σκέφτονται (how to think) αντί του “παραδοσιακού” τι να σκέφτονται. Οι διαδικασίες και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στην βιωματική μάθηση που εφαρμόζουμε, συμβάλλουν στην κατανόηση του εαυτού μας αλλά και την ανάπτυξη της προσωπικότητας συνολικά.
Με τον όρο βιωματική μάθηση, εννοούμε τη διαδικασία οικειοποίησης της γνώσης μέσω της εμπειρίας και της αναζήτησης προσωπικού νοήματος σ’ αυτήν. Μέσα από τη ζωγραφική, το τραγούδι και το παιχνίδι τα παιδιά “έπαιξαν” με τις λέξεις boca, nariz, ohos….μιας μικρής αράχνης με πολύχρωμο ιστό.

Νέο εργαστήριο κεραμικής (για παιδιά 4-6 ετών)

Κάθε Δευτέρα 5:30-6:30
Το Βύσσινο καλωσορίζει τα μικρότερα παιδιά στον κόσμο της κεραμικής και της πηλοπλαστικής

Στόχος του εργαστηρίου είναι η τέχνη της κεραμικής και η αμεσότητα του υλικού του πηλού να αποτελέσουν μέσο συναισθηματικής, ψυχοκινητικής και πνευματικής ανάπτυξης των παιδιών αυτής της ηλικίας.
Πληροφορίες και εγγραφές: 2108003778

Το Τμήμα της Κεραμικής ταξιδεύει, παρατηρεί και εμπνέεται από τα Συντριβάνια του Κόσμου! Το νερό είναι το πολυτιμότερο  αγαθό για τον άνθρωπο για αυτό και από την αρχαιότητα τιμάει το νερό δημιουργώντας έργα τέχνης για το στοιχείο αυτό της φύσης  που άλλοτε θαυμάζει και άλλοτε φοβάται. Τα σιντριβάνια είναι από μόνα τους έργα τέχνης , διακοσμημένα με γλυπτά, αλλά και με θρύλους και δοξασίες. Τα σιντριβάνια του Βύσσινου είναι γεμάτα από τα χρώματα και την έμπνευση των δημιουργών τους.

Το Τμήμα Ρομποτικής στο Vissino Art Place γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικά
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (Europe Code Week) είναι μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία με σκοπό την προώθηση της εκμάθησης προγραμματισμού και της δημιουργίας με κώδικα. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού για το 2019 έχει προγραμματιστεί τις ημερομηνίες 5 – 20 Οκτωβρίου.
Η ιδέα είναι να καταστήσουμε τον προγραμματισμό περισσότερο ορατό, να δείξουμε σε μικρούς και μεγάλους πώς μπορούν να υλοποιούν τις ιδέες τους με κώδικα, να απομυθοποιήσουν τις δυσκολίες που μπορεί κανείς να συναντήσει και να δώσουν κίνητρα για ενασχόληση όλων με τον προγραμματισμό. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2013.
Η συγγραφή κώδικα είναι δημιουργία! Δημιουργία ψηφιακή και αναλογική γιατί όλα είναι προγραμματισμός! Η συγγραφή κώδικα διδάσκει τι θα πει υπολογιστική σκέψη και επίλυση προβλημάτων, ενώ προάγει τη δημιουργικότητα, τον κριτικό στοχασμό, την αναλυτική σκέψη, καθώς και την ομαδική εργασία. Αυτοί οι στόχοι αντιπροσωπεύουν την ομάδα της Ρομποτικής στο Vissino Art palce.
Δημιουργήσαμε τα δικά μας ρομπότ με γνωστές φιγούρες lego και προγραμματισαμε ψηφιακά αλλά και …σε χαρτί το ρομπότ μας.
Γιορτάστε και εσείς μαζί μας!

ART CAMP στο Vissino Artplace 4 ως 8 Σεπτεμβρίου

Λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Vissino Artplace διοργανώνει καλλιτεχνική εβδομάδα για παιδιά από 6-12 ετών.Κεραμική, ζωγραφική, κολλάζ, πρωτότυπες κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι καθώς και δημιουργικά ομαδικά παιχνίδια στον κήπο του χώρου

Eκδηλώσεις (παιδικά πάρτυ) για παιδιά 4-12 ετών

Η δημιουργική ομάδα του Βύσσινου διοργανώνει πρωτότυπες  παιδικές εκδηλώσεις βασισμένες σε προγράμματα τέχνης (κεραμική, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, μουσικοχορευτικά παιχνίδια κ.α). Στόχος μας είναι η κάθε εκδήλωση να είναι ξεχωριστή

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το μάθημα του θεατρικού παιχνιδιού  στοχεύει στο να αφυπνίσει  το συναίσθημα του παιδιού,  ώστε να  το φέρει σε επαφή με τον εαυτό του, συνδέοντάς το με τους άλλους. Το πρόγραμμά μας δίνει έμφαση