Τα νέα μας

Νέο εργαστήριο κεραμικής (για παιδιά 4-6 ετών)

Κάθε Δευτέρα 5:30-6:30
Το Βύσσινο καλωσορίζει τα μικρότερα παιδιά στον κόσμο της κεραμικής και της πηλοπλαστικής

Στόχος του εργαστηρίου είναι η τέχνη της κεραμικής και η αμεσότητα του υλικού του πηλού να αποτελέσουν μέσο συναισθηματικής, ψυχοκινητικής και πνευματικής ανάπτυξης των παιδιών αυτής της ηλικίας.
Πληροφορίες και εγγραφές: 2108003778

Το Τμήμα της Κεραμικής ταξιδεύει, παρατηρεί και εμπνέεται από τα Συντριβάνια του Κόσμου! Το νερό είναι το πολυτιμότερο  αγαθό για τον άνθρωπο για αυτό και από την αρχαιότητα τιμάει το νερό δημιουργώντας έργα τέχνης για το στοιχείο αυτό της φύσης  που άλλοτε θαυμάζει και άλλοτε φοβάται. Τα σιντριβάνια είναι από μόνα τους έργα τέχνης , διακοσμημένα με γλυπτά, αλλά και με θρύλους και δοξασίες. Τα σιντριβάνια του Βύσσινου είναι γεμάτα από τα χρώματα και την έμπνευση των δημιουργών τους.

Το Τμήμα Ρομποτικής στο Vissino Art Place γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικά
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (Europe Code Week) είναι μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία με σκοπό την προώθηση της εκμάθησης προγραμματισμού και της δημιουργίας με κώδικα. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού για το 2019 έχει προγραμματιστεί τις ημερομηνίες 5 – 20 Οκτωβρίου.
Η ιδέα είναι να καταστήσουμε τον προγραμματισμό περισσότερο ορατό, να δείξουμε σε μικρούς και μεγάλους πώς μπορούν να υλοποιούν τις ιδέες τους με κώδικα, να απομυθοποιήσουν τις δυσκολίες που μπορεί κανείς να συναντήσει και να δώσουν κίνητρα για ενασχόληση όλων με τον προγραμματισμό. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2013.
Η συγγραφή κώδικα είναι δημιουργία! Δημιουργία ψηφιακή και αναλογική γιατί όλα είναι προγραμματισμός! Η συγγραφή κώδικα διδάσκει τι θα πει υπολογιστική σκέψη και επίλυση προβλημάτων, ενώ προάγει τη δημιουργικότητα, τον κριτικό στοχασμό, την αναλυτική σκέψη, καθώς και την ομαδική εργασία. Αυτοί οι στόχοι αντιπροσωπεύουν την ομάδα της Ρομποτικής στο Vissino Art palce.
Δημιουργήσαμε τα δικά μας ρομπότ με γνωστές φιγούρες lego και προγραμματισαμε ψηφιακά αλλά και …σε χαρτί το ρομπότ μας.
Γιορτάστε και εσείς μαζί μας!

ART CAMP στο Vissino Artplace 4 ως 8 Σεπτεμβρίου

Λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Vissino Artplace διοργανώνει καλλιτεχνική εβδομάδα για παιδιά από 6-12 ετών.Κεραμική, ζωγραφική, κολλάζ, πρωτότυπες κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι καθώς και δημιουργικά ομαδικά παιχνίδια στον κήπο του χώρου

Eκδηλώσεις (παιδικά πάρτυ) για παιδιά 4-12 ετών

Η δημιουργική ομάδα του Βύσσινου διοργανώνει πρωτότυπες  παιδικές εκδηλώσεις βασισμένες σε προγράμματα τέχνης (κεραμική, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, μουσικοχορευτικά παιχνίδια κ.α). Στόχος μας είναι η κάθε εκδήλωση να είναι ξεχωριστή

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το μάθημα του θεατρικού παιχνιδιού  στοχεύει στο να αφυπνίσει  το συναίσθημα του παιδιού,  ώστε να  το φέρει σε επαφή με τον εαυτό του, συνδέοντάς το με τους άλλους. Το πρόγραμμά μας δίνει έμφαση