Εκπαιδευτική Ρομποτική με Lego WeDo

Project Description

Το πακέτο ρομποτικής LEGO WeDo ™ Education WeDo ™, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-9 ετών και ξεκίνησε το 2009 εισάγοντας τη ρομποτική στις μικρότερες ηλικίες. Το πακέτο συνδυάζει τα αγαπημένα και γνωστά  τουβλάκια LEGO με έναν κινητήρα, δύο αισθητήρες και έναν εγκέφαλο ο οποίος συνδέει το μοντέλο με τον υπολογιστή.

Τα παιδιά κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές που μπορούν να αποτελέσουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας όμως ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα από το φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει.

Μαθαίνουν πως μπορούν να δώσουν «ζωή – κίνηση» στις κατασκευές τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή αποκτώντας δεξιότητες προγραμματισμού, engineering (σχεδιασμός και κατασκευή) και επίλυσης προβλημάτων (problem solving) ενώ παράλληλα μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά και να υλοποιούν projects.

Αρχίζουν να δημιουργούν τις δικές τους ρομποτικές κατασκευές με τη χρήση των Lego WeDo με στόχο να εφαρμόσουν έμπρακτα και να συνειδητοποιήσουν τη χρησιμότητα των αισθητήρων, των κινητήρων στην κίνηση και τον προγραμματισμό ενός ρομπότ. Το πακέτο της Lego WeDo διαθέτει απλό λογισμικό οπτικού προγραμματισμού drag-and-drop με το οποίο κάθε κατασκευή ζωντανεύει . Με αυτή την φιλική προς το παιδί προσέγγιση, το πακέτο κάνει τη εκμάθηση διασκεδαστική, ενισχύοντας την έμπνευση αλλά και το πνεύμα ομαδικότητας. Τα παιδιά εργάζονται σε ζευγάρια χρησιμοποιώντας ένα πακέτο WeDo και ένα τάμπλετ, το οποίο τους βοηθά να βελτιώσουν τις ικανότητες συνεργασίας και επικοινωνίας.

Project Details