Εκπαιδευτική Ρομποτική με Wedo Scratch

Project Description

(Δ’, Ε’ ,ΣΤ’ Δημοτικού)

Με το πρόγραμμα Εκπαιδευτική Ρομποτική με Wedo Scratch επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών του δημοτικού σχολείου στην Εκπαιδευτική Ρομποτική.

Τα παιδιά κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές που μπορούν να αποτελέσουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας όμως ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα από το φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει.

Μαθαίνουν πως μπορούν να δώσουν «ζωή – κίνηση» στις κατασκευές τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή αποκτώντας δεξιότητες προγραμματισμού, engineering (σχεδιασμός και κατασκευή) και επίλυσης προβλημάτων (problem solving) ενώ παράλληλα μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά και να υλοποιούν projects.

Το Scratch είναι ένα πλούσιο σε οπτικοακουστικά μέσα προγραμματιστικό περιβάλλον, που αναπτύχθηκε από το Lifelong Kindergarten group στο MIT Media Lab, στο οποίο οι αρχάριοι εκπαιδευόμενοι μπορούν να εκφράσουν την δημιουργικότητά τους μαθαίνοντας παράλληλα να προγραμματίζουν.

Ο προγραμματισμός με το Scratch δεν είναι μια βαρετή και επίπονη διαδικασία, αλλά αντίθετα προκαλεί το ενδιαφέρον και ψυχαγωγεί τους χρήστες του. Οι μαθητές θα εκπαιδευθούν, θα δημιουργήσουν ομάδες και θα αποκτήσουν βάσεις για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού.

Project Details