Δημιουργική γραφή για παιδιά

Project Description

Μέσα σε μια άκρως υποστηρικτική ατμόσφαιρα

Ποιο είναι το δυνατό εργαλείο σκέψης που κατέχουν τα παιδιά; Μα φυσικά η φαντασία. Σε αυτήν επενδύουμε και μαζί με τους μικρούς μας φίλους συνδέουμε λέξεις και εικόνες για να οδηγηθούμε στην κατάκτηση της ικανότητας γραφής.

Τα παιδιά παρατηρούν, εμπλουτίζουν τη σκέψη τους με τις εμπειρίες τους, εκφράζουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους, μέσα σε μία άκρως υποστηρικτική ατμόσφαιρα που προσφέρει ο χώρος του Βύσσινου και διδάσκονται τον τρόπο πώς να αξιοποιήσουν τη φαντασία τους, να γίνουν δημιουργικοί και να μάθουν να παράγουν ιδέες, να οργανώνουν τη σκέψη τους και να επικοινωνούν αποτελεσματικά.

Τα σεμινάρια εκτυλίσσονται σε  δίωρες απίθανες συναντήσεις που είναι γεμάτες από ανάγνωση παραμυθιών και ιστοριών, αφήγηση, συγγραφή και ανταλλαγή απόψεων, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητες και δεξιότητές τους. Κι όλα αυτά σε συνδυασμό με πλούσιες λεξιλογικές ασκήσεις, εμπλουτισμό λεξιλογίου, μηχανισμούς βελτίωσης της ορθογραφίας, ανάλυση χαρακτήρων και μεθόδους προσέλκυσης του αναγνώστη, σχολιασμό και διόρθωση κειμένων και αξιολόγηση του έργου του κάθε παιδιού.

Απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 12 χρονών

Πιπέρης Κωνσταντίνος -εκπαιδευτικός-συγγραφέας-εκδότης

Project Details